موارد مختومه شدن پرونده کیفری

آدرس: تهران سعادت آباد ابتدای بلوار دریا پلاک 30 طبقه 4 واحد 8

شماره تماس:02186129208

 

شما می توانید با وکلای مجموعه وکیل خوب به مدیریت دکتر محمد امیرتجات وکیل پایه یک دادگستری که به طور تخصصی در دو حوزه حقوق خانواده و مهاجرت فعالبت دارد تماس حاصل نمایید.

موارد مختومه شدن پرونده کیفری

ماده ۱۳- تعقیب امر کیفری که طبق قانون شروع شده است و همچنین اجرای مجازات موقوف نمی‌شود، مگر در موارد زیر:

الف – فوت متهم یا محکومٌ‌علیه

ب – گذشت شاکی یا مدعی خصوصی در جرایم قابل گذشت

پ – شمول عفو

ت – نسخ مجازات قانونی

ث – شمول مرور زمان در موارد پیش‌بینی شده در قانون

ج – توبه متهم در موارد پیش‌بینی شده در قانون

چ – اعتبار امر مختوم

جهت مشاوره در خصوص پرونده کیفری با وکیل پایه یک با شماره 09021517271 تماس بگیرید.

بستن پرونده در دادگاه به چه معناست؟

هنگامی که یک پرونده حقوقی یا کیفری در مراجع قضایی در جریان است، دادگاه پس از تشریفات قانونی به پرونده رسیدگی می کند و در نهایت حکم یا تصمیمی صادر می کند. در این حالت، اصولاً هر یک از طرفین دعوا که علیه آنها حکم صادر شده است، می‌تواند با روش‌های اعتراض به حکم، به حکم اعتراض کند: ب- تجدیدنظرخواهی، اعتراض، فرجام خواهی و غیره.

اما اگر اعتراضی به حکم صورت نگیرد یا اعتراض بی نتیجه بماند، حکم از نظر قانونی قطعی است و احکام قطعی ممکن است در قالب حکم الزامی اجرا شود. لازم الاجرا می شوند. یکی از آثار قطعی بودن حکم صادره این است که رسیدگی در دادگاه خاتمه یافته و دادگاه مجدداً رسیدگی نمی کند که به آن صحت امر مختومه می گویند.

بر اساس بند 6 ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی، دعوی مختومه شناخته می شود که دعوای مطرح شده در دادگاه بین همان اشخاص یا نمایندگان آنها قبلاً رسیدگی و در مورد آن حکم قطعی صادر شده باشد. به همین دلیل نمی توان دوباره همان ادعا را شنید.

اما سوالی که در این زمینه مطرح می شود این است که مختومه شدن پرونده در دادگاه به چه معناست و پیامک مختومه شدن پرونده چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که مختومه شدن پرونده در دادگاه به این معناست که رسیدگی به پرونده توسط سازمان بازپرسی به صورت دائم یا موقت خاتمه یافته و دادگاه پس از تکمیل تحقیقات لازم، حکم صادر می کند. حکم یا مجازات البته گاهی مختومه شدن پرونده به این دلیل است که بنا به صلاحدید سازمان رسیدگی کننده، پرونده برای تکمیل تحقیقات لازم است به دستگاه دیگری منتقل شود.

بنابراین اهمیت مختومه شدن پرونده در این است که پس از اتمام رسیدگی به پرونده توسط مرجع قانونی یا کیفری دیگر دلیلی برای رسیدگی بیشتر به پرونده وجود ندارد. در این بین گاهی تصمیمی صادر می شود و گاهی پرونده برای اقدام دیگری به مرجع دیگری ارجاع می شود. البته مختومه شدن پرونده به این معنا نیست که دیگر فرصتی برای تجدیدنظرخواهی از حکم وجود ندارد. در زیر به توضیح این مشکل می پردازیم.

دلایل رد پرونده در دادگاه

در قسمت قبل بحث شد که منظور از رد پرونده در دادگاه چیست. همان طور که گفته شد، انفصال پرونده در دادگاه به این معناست که سازمان بازپرسی رسیدگی به پرونده را متوقف کرده و به اصطلاح پرونده را مختومه کرده است. اما سوالی که در این زمینه مطرح می شود این است که دلایل توقف پرونده در دادگاه چیست؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که یکی از اصلی ترین و مهم ترین دلایل مختومه شدن پرونده در دادگاه این است که به دلیل تکمیل تحقیقات، رسیدگی به پرونده در این مرجع به طور دائم یا موقت متوقف شد. و رای زیر به تصویب رسید.

همچنین قانون مهلت‌هایی را تحت عنوان «مهلت‌های تعقیب و رسیدگی» تعیین کرده است که بر اساس آن جرایم خاصی در صورتی که از تاریخ وقوع جرم تا موعد مقرر تعقیب نشده باشند، رسیدگی می‌شود. این رویه توسط دادگاه متوقف می شود و دادگاه پرونده را مختومه می کند.

لازم به ذکر است در صورتی که دادگاه صلاحیت ذاتی یا سرزمینی رسیدگی به دعوا را نداشته باشد، با صدور قرار عدم صلاحیت، پرونده را به مرجع ذی ربط ارجاع دهد. حتی در این موارد نیز دادگاه ممکن است پس از صدور حکم سلب صلاحیت، پرونده را مختومه کند.

یکی دیگر از دلایل توقف پرونده این است که در پرونده های کیفری که در دادگاه رسیدگی می شود، به دلایلی از جمله تکمیل تحقیقات لازم توسط دادسرا و موارد مشابه امکان ادامه پرونده وجود دارد. رای به مرجع دیگری مانند دادگاه کیفری ارسال می شود و سپس پرونده در دادسرا مختومه می شود.

تاریخ نهایی رسیدگی به پرونده در دادگاه چه زمانی است؟

در قسمت قبل بررسی شد که پایان رسیدگی در دادگاه از نظر حقوقی به چه معناست و همانطور که گفتم یکی از دلایل اصلی ختم رسیدگی در پرونده های کیفری و حقوقی تکمیل تحقیقات لازم یا صدور است. از یک حکم است

اما در این زمینه این سوال مطرح می شود که چقدر طول می کشد تا پرونده در دادگاه مختومه شود و به عبارتی چقدر طول می کشد تا دادگاه یا دادسرا مختومه شدن پرونده را اعلام کنند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که اتمام رسیدگی در امور حقوقی یا کیفری منحصراً منوط به مرجع رسیدگی است.

به همین دلیل وقتی دادگاه به موضوع رسیدگی می کند و رسیدگی به پایان می رسد یا به دلایل دیگری مانند: ب- نتیجه تحقیقات در این مورد به مرجع مسئول ارجاع و پرونده مختومه اعلام شد. بنابراین نمی توان مدت مشخصی برای مختومه شدن پرونده و صدور رأی تعیین کرد و این بستگی به دادگاه، نحوه رسیدگی و شلوغی یا خلوت شعبه دارد.

پیامک ختم پرونده در دادگاه

در قسمت های قبل به بررسی دلایل و مدت ختم رسیدگی در دادگاه پرداختیم و منظور از ختم رسیدگی در پرونده های حقوقی و کیفری را بیان کردیم. ممکن است برخی از افرادی که شکایت یا شکایت کیفری خود را به مراجع قضایی و کیفری ارائه کرده اند، پیامکی مبنی بر بسته شدن پرونده دریافت کنند.

در این مورد لازم به ذکر است مشاهده پیامک مختومه شدن پرونده در دادگاه به معنای تصمیم گیری مرجع رسیدگی به پرونده و طرفین دعوا با در نظر گرفتن تمامی جوانب موضوع می باشد با دریافت پیامک مبنی بر ختم پرونده در دادگاه، می توانید حکم این پرونده را مشاهده کنید. علاوه بر این، رد پرونده توسط دادستان ممکن است به معنای انتقال پرونده به دادگاه کیفری باشد.

نتیجه گیری پرونده در ثنا

قسمت های قبل بررسی شد که منظور از ابطال پرونده در دادگاه چیست و دادگاه به چه دلایلی پرونده را رد می کند. همچنین مدت زمان رسیدگی دادگاه را بررسی کردیم و متوجه شدیم که نمی توان مدت مشخصی را برای اتمام مراحل دادرسی در نظر گرفت. اما در هر صورت پس از طی شدن مراحل قانونی، از طریق پیامک به مخاطب اطلاع داده می شود که پرونده را بررسی کرده ایم.

اما نکته حائز اهمیت در این زمینه این است که افرادی که پیامک بسته شدن پرونده را دریافت می کنند، جزئیات پرونده را از طریق سامانه ثنا مشاهده کنند. همانطور که می دانیم در حال حاضر کلیه اخطاریه های مربوط به دادگاه از طریق سامانه ای به نام Sana.adliran.ir برای اصحاب دعوا ارسال می شود. برای انجام این کار، پس از دریافت پیامک، باید وارد حساب کاربری سامانه ثنا شوید و در قسمت «اعلان‌های جدید» وضعیت پرونده را در خصوص بسته شدن آن بررسی کنید.

در صورت ختم پرونده در دادگاه می توان مجدداً بازگشایی کرد؟

در قسمت های قبل به ختم رسیدگی در دادگاه و دلایل آن پرداختیم و همچنین به پیامک ختم رسیدگی پرداختیم. در رابطه با ختم رسیدگی در دادگاه، ممکن است این سوال پیش بیاید که آیا پیامک ختم پرونده برای شخص ارسال شده و بر این اساس، رسیدگی دادگاه خاتمه یافته و حکم صادر شده است؟ ، آیا می توان پرونده را دوباره باز کرد؟ جریان داشت؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که طبق قانون اگر پرونده توسط دادگاه تکمیل شده باشد و حکم قطعی صادر شده باشد در برخی موارد به نوبه خود می توان پرونده را مجدداً بازگشایی و با رای مورد مقایسه قرار داد. دادگاه، اما نسبت به اعاده مراحل تکمیل شده اعتراض کرد. علاوه بر روش هایی مانند استیناف و دادخواهی برای اعتراض به تصمیمات بی نتیجه، باید به اعاده دادرسی نیز اشاره کرد.

طبق قانون، اعاده دادرسی کیفری به این معناست که در صورت وجود یکی از دلایل مندرج در قانون، می توان برای اعاده دادرسی تکمیل شده درخواست داد. مثلاً اگر در دادگاه ثابت شود که اسناد جعلی یا شهادت کذب مبنای حکم دادگاه بوده است یا دانا

نوشته های مشابه

وکیل طلاق توافقی در شهریار

وکیل طلاق توافقی در شهریار موضوعی است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت . شما می توانید پس از مطالعه کامل این مقاله با شماره ما 09122888366  در این خصوص تماس بگیرید و خدمات طلاق توافقی را در شهریار از ما بخواهید. در

بیشتر بخوانید

وظیفه ثبت احوال چیست

وظیفه ثبت احوال چیست.در این مقاله میخواهیم در مورد وظایف ثبت احوال صحبت کنیم که این که این صحبت ها به شکل پرسش و پاسخ خواهد بود  ثبت احوال تنها یک سازمان است و به صورت سازمان نیز اداره می شود که مرکز آن در

بیشتر بخوانید