نمونه دادخواست تنفیذ طلاق موضوعی است که در این مقاله بدان خواهیم پرداخت. حتما این موضوع برای شما پیش آمده تا به دنبال نمونه این دادخواست می گردید. دادخواست تنفیذ طلاق در مواقعی است که شخصی نیاز دارد طلاق بگیرد و این طلاق را تنفیذ کند. بنابر این شما می توانید در این خصوص مشاوره حقوقی هم داشته باشید.
مشاوره حقوقی در این زمینه در مواقعی هست که شما نیاز به آگاهی در این خصوص داشته باشید . بنابر این این مقاله را خوب بخوانید و چنانچه می خواهید اطلاعات مفیدی پیدا کنید با شماره 02186128670 تماس حاصل نمایید.
تنفیذ طلاق
در ادامه متن مخصوص تنفیذ طلاق برای مطالعه بیشتر برای شما اراده می شود.
رياست محترم دادگاه عمومي…………
باسلام
احتراماً به استحضار مي رساند به موجب راي شماره ……………..صادره از دادگاه كشور ………………. حكم طلاق و مفارقت اينجانب از خوانده صادر شده با توجه به اينكه راي صادره مطابق مقررات صادر گرديده لذا تنفيذ آن و اجراي صيغه طلاق مورد استدعاست.
با تشكر
و تجديد احترام
چه زمانی از دادخواست تنفیذ طلاق استفاده می شود
در مواقع زیر از دادخواست تنفیذ طلاق استفاده می شود
- زمانی که شما طلاقی را مدهی هستید و هیچ گونه اثر و نشانه ای از این موضوع ندارید . یعنی وقتی که ادعای طلاق می کنید و طرف مقابل انکار می کند و سند رسمی هم ندارید از این دادخواست استفاده می نمایید .
- وقتی که شما هیچ یک از موارد عقد نامه و شناسنامه و موارد اینچنینی را ندارید و می خواهید دادخواست بدهید. بنابر این بهتر است با توجه به تخصصی بودن موضوع حتما از مشاوره ما استفاده نمایید.
تنفیذ طلاق چیست؟
تنفیذ در لغت به معنای «اجازه دادن و تأیید کردن» و تنفیس به معنای «تصویب طلاق» است. موضوع اجرای طلاق معمولاً در مورد احکام صادره از دادگاه های خارجی مطرح می شود. یعنی زوجین طلاق خارجی خود را در خارج از کشور ثبت کرده اند و اکنون می خواهند از دادگاه های ایران برای ثبت و انجام نکاح شرعی تایید رای خارجی بگیرند.
اگر مایل به دریافت خدمات تخصصی از وکیل طلاق درجه یک و مجرب در تهران هستید، توصیه می کنیم برای اطلاع از شرایط و مراحل همکاری و دریافت مشاوره رایگان به صفحه وکیل طلاق مراجعه کنید.
البته اجرای طلاق مشروط به شرایط خاصی است. در صورت عدم احراز این شرایط، صیغه طلاق صادره از دادگاه خارجی طبق قوانین ایران تایید نمی شود و متعاقباً قابل استناد به دادگاه ایران نمی باشد.
برای مطالعه مقاله انواع دعوای خانواده مقاله “ دعاوی خانوادگی کدامند؟” را مطالعه کنید.
اجرای حکم طلاق اسلامی
اجرای طلاق شرعی به این معناست که متقاضی طلاق پس از دریافت حکم از دادگاه کشور محل اقامت خود، با اسناد و مدارک به سفارت یا کنسولگری کشور مورد نظر مراجعه کند یا در صورتی که در کانادا یا در کشور کانادا زندگی می کند. ایالات متحده، به دفتر حفاظت از منافع، و تصمیم صادر شده تایید و مهر می شود. کنسولگری و سپس صدور صیغه طلاق شرعی در مراکز اسلامی و رسمی در غیر این صورت درخواست اجرای طلاق در محاکم ایران به دلیل فقدان شرایط رسمی رد می شود.
در چه شرایطی طلاق به رسمیت شناخته می شود؟
قانون ایران برای اجرای طلاق دو شرط تعیین کرده است.
اولاً دادگاه خارجی صلاحیت رسیدگی به دادخواست طلاق را از طرف شخص دارد.
ثانیاً قانون کشور خارجی صادرکننده حکم طلاق نباید با قوانین ایران مغایرت داشته باشد.
ماده 975 قانون مدنی به صراحت می گوید: «دادگاه نمی تواند قوانین خارجی یا قراردادهای خصوصی را که منافی اخلاق یا منافی نظم عمومی تلقی می شود، به دلیل جریحه دار کردن احساسات جامعه یا به دلایل دیگر در صورت اجرای موارد فوق اجرا کند. قوانین در اصل باید مجاز باشند.
بنابراین در این دو حالت دادگاه ایران پس از بررسی همه جانبه احوال، حکم اجرای طلاق را صادر می کند. امروز کنسول های ایران در خارج از کشور حکم صادره از سوی ایرانیان خارج از کشور را تایید می کنند. این امر به ایرانیان خارج از کشور اجازه می دهد تا برای اجرای حکم طلاق صادره از دادگاه خارجی از طریق وکیل در ایران اقدام کنند.
لازم به ذکر است یکی از عوامل مهم در اجرای طلاق از طریق دادگاه ایران این است که حکم طلاق خارجی باید توسط مرجع رسمی رسمی اجرا شده باشد در غیر این صورت احتمال رد درخواست وجود دارد. در این صورت از اجرا رد می شود و باید دادخواست طلاق مجددا تقدیم شود.
برای اطلاع از شرایط و مراحل طلاق غیابی در صورت عدم حضور یکی از زوجین در دادگاه به صفحه طلاق غیابی مراجعه کنید.
اجرای حکم طلاق در خارج از کشور
اگرچه طبق ماده 6 قانون مدنی، اتباع ایرانی در هر کجای دنیا که باشند در مورد قوانین احوال شخصیه تابع قوانین کشور متبوع خود هستند، اما در مواد 14 و 15 قانون حمایت از خانواده، قانونگذار احکام خارجی را مورد توجه قرار داده است. دادگاه ها در ایران قابل بررسی و اجرا باشند. برای اجرای طلاق در خارج از کشور، طرفین یا وکلای آنها از حوزه های قضایی طلاق باید تقاضای اجرای طلاق را ارائه و کلیه اسناد از جمله دادنامه صادره از دادگاه خارجی را ضمیمه کنند.
برخی از دادگاه ها در عمل، احکام دادگاه های خارجی را در رابطه با طلاق قابل اجرا نمی دانند. در این شرایط می توان حکم دادگاه خارجی را دلیلی برای تصمیم طلاق قرار داد. دادگاه موظف است حکم دادگاه خارجی را «بررسی» کند زیرا باید تشخیص دهد که آیا تصمیم مطابق قوانین ایران بوده است یا خیر. در صورتی که تصمیم دادگاه خارجی مطابق قوانین ایران باشد